Mosterdsaus voor Steak of Karbonades
Over het gerecht
Mostaardsaus voor Steak of Karbonades
Voor 2 personen:
voor steak, entrecôte, of karbonade
Giet de saus over de steak of de karbonade, bestrooi ze met peterselie of kervel
en dien ze onmiddellijk op.
Benodigheden
- steak, entrecôtes, of karbonades voor 2 porties.
- 2 1/4 dl droge witte wijn
- 2 eetlepels Grove Deventer mosterd (Dempter of de 1250 mosterd)
- 1 eetlepel versnipperde sjalotten
- 50 gram boter, in stukjes gesneden
- zout, zwarte peper fijngesneden peterselie of kervel
Bereidingswijze
- Braad de steak of karbonades, leg ze op een schaal en houd ze warm.
- Verwijder het vet uit de pan.
- Giet de wijn erin, en maak op een hoog vuur alle fond van de bodem los.
- Laat de wijn snel tot de helft inkoken.
- Zet de vlam laag, roer de mosterd en sjalotten erdoor en laat 1 minuut meekoken.
- Neem de pan van het vuur en klop er stukje voor stukje de boter door.
- Voeg zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak toe.
- Giet de saus overde steak of de karbonades, bestrooi ze met peterselie of kervel en dien ze onmiddelijk op.
Producten bestellen?
Wij hebben geen webshop. Maar wilt U onze mooie producten toch in huis krijgen mail dan naar info@deventermosterd.nl en wij nemen contact met U op. Telefoon nr: 0031 6 4710 7911
Contact opnemen