Spareribs met Dempter mosterd

Over het gerecht

Sparerib met Dempter Mosterd

Als iets lekker Bourgondisch is dan zijn het wel spareribs. Of je ze nou in de oven of op de barbecue bereidt, het is altijd een succes. Lekker met de handjes kluiven. Een schaaltje water op tafel om de handen te wassen en een keur aan bij gerechtjes als aardappelsalades, rauw kosten en sauzen maken dit prachtige stuk vlees tot een ware belevenis.Koop bij je slager een paar prachtige spareribs. Je kunt gerust een kilo per persoon rekenen. Neem ze ongemarineerd zodat je ze in meerdere smaken op tafel kunt zetten. Hieronder geven we je een aantal marinade tips.

Stop vervolgens de spareribs met de marinade in een diepvrieszak. Leg deze zak in een schaal en laat de smaken rustig een nachtje intrekken. Draai de zak halverwege zodat de marinade zich goed over het vlees verdeeld. Let op, zet het vlees ‘s nachts uiteraard wel in de koelkast. Laat het voor bereiding weer op kamertemperatuur komen.

Benodigheden

 • 1 kop vloeibare honing
 • 1 kop witte wijn
 • 1/2 kop ketjap manis
 • 1/2 kop zonnebloemolie
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel Deventer mosterd
 • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

 1. Als je de spareribs in de oven maakt verwarm je de oven voor op 180 graden.
 2. Je doet de spareribs over in een braadslede en dekt deze losjes af met aluminiumfolie.
 3. Plaats de braadslede dan in de voorverwarmde oven en laat de smaken een uurtje lekker intrekken.
 4. Verhoog dan de oventemperatuur tot 200 graden, haal het aluminiumfolie van de braadsleden en plaats de braadslede terug in de oven.
 5. Nog 15 a 20 minuutjes en je kunt aan tafel. Dit is echt een topper. De marinade geeft bij een oventemperatuur van 180 graden optimaal zijn smaak af en het garen doen we erna in 15 minuutjes. Je hele huis ruikt erna en je weet dan ook zeker dat iedereen trek heeft als je dit prachtige vlees serveert.

Producten bestellen?

Wij hebben geen webshop. Maar wilt U onze mooie producten toch in huis krijgen mail dan naar info@deventermosterd.nl en wij nemen contact met U op. Telefoon nr: 0031 6 4710 7911

Contact opnemen